groep deelnemers aan het project

Succesvol sportproject dankzij Wings of Support

 Het vliegend personeel van de KLM (piloten, stewardessen) hebben een eigen goede doelen organisatie: Wings of Support. Dankzij hun bijdragen kunnen ze wereldwijd waar de KLM landt sociale projecten steunen. Dat doen ze sinds drie jaren ook in Rio de Janeiro bij onze partner en straatkinderenorganisatie Associação Beneficente AMAR.  Bij het Don Helder Camara huis komen dagelijks 80 kinderen uit de sloppenwijken. Ze volgen daar educatieve lessen en speciale sport en culturele programma. Wings of Supoprt maakt het mogelijk dat AMAR speciaal daarvoor een professionele kracht heeft kunnen aanstellen.

sportprogramma van AMAR, mogelijk gemaakt door Wing Of Support

Elke dag wordt er een sportieve activiteit ontwikkeld voor de aanwezige groep in de ochtend en middag. De uitgevoerde activiteiten zijn: – Voetbal – Burning – Capoeira – Handbal – Basketbal – Ping Pong – Schaken – Speelse pedagogische spelletjes Daarnaast helpt lerares Rosangela bij het organiseren van activiteiten en evenementen waarbij het huis en kinderen betrokken zijn, zoals Festa Junina, Bezoek van financiers , ouderfeest en materiaalbeheer voor activiteiten en organisatie van externe evenementen zoals rondleidingen en bezoeken. In januari en februari in Brazilië is het tijd voor schoolvakanties en het huisrooster verandert volledig om een ​​zomerkamp te worden, dat wil zeggen alle kinderen doen mee aan het Dom Helder huis voor leuke en leerzame activiteiten met spelletjes. In deze twee maanden blijven de kinderen ’s ochtends en’ s middags. Sportspelen, recreatiespellen, speurtochten, wandelingen in het park van Grajaú, toernooien, theater werden georganiseerd. In februari hadden de activiteiten het thema carnaval.

Door dit programma wordt voorkomen dat deze kinderen de straat op gaan. AMAR begeleid deze kinderen weer door naar het onderwijs. Wings of Support danken wij in het bijzonder.

Klik hier voor de (Portugese) projectbeschrijving.