Winkel van Sinkel steunt het straatkinderenwerk

De Winkel van Sinkel uit Grubbenvorst steunt het straatkinderenwerk in Rio de Janeiro met € 5000. Dat heeft het bestuur van deze vrijwilligersorganisatie besloten. Het geld komt wordt via de Limburgse Stichting Sint Martinus (voor hulp aan straatkinderen)  terecht bij de organisatie Associacao BENEFICENTE AMAR in Rio de Janeiro. Deze organisatie is ruim dertig jaar geleden opgericht door de Limburgs missionaris pater Martin Cox of zoals ze hem in Rio noemden, frei Carmelo. Met dit geld worden straatkinderen op straat opgevangen een plek aangeboden in een van de opvanghuizen. Vervolgens worden de kinderen geresocialiseerd, krijgen ze eten en drinken en worden ze begeleid door maatschappelijk werkers. Uiteindelijke doel om de kinderen naar beroepscursussen te begeleiden waarna ze weer terug geplaatst kunnen worden in de gezinnen. Jaarlijks worden op deze wijze honderd kinderen geholpen.

Het bijzondere van dit project is dat de Martinusstichting samenwerkt met de Belgische ontwikkelingsorganisatie KIYO. Elke euro die de Martinusstichting overmaakt wordt door de Belgische organisatie verviervoudig. Het bedrag dat de Winkel van Sinkel overmaakt wordt dus verdubbeld tot € 20.000 .

De Winkel van Sinkel Grubbenvorst is een winkel die gerund wordt door vrijwilligers. Ze verkopen tweedehands spullen die door mensen uit de regio zijn gebracht. Van de opbrengst worden al vele jaren projecten in de Derde Wereld gesteund. De Winkel is gevestigd  aan de Irenestraat 31 te Grubbenvorst. De openingstijden zijn woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.