Zuster Adma Cassab Fadel, Vice-Presidente Associação Beneficente AMAR, stuurde ons een kleurrijk verslag van activiteiten die de afgelopen maandan hebben plaatsgevonden binnen de straatkinderenorganisatie. Hierbij de nederlandse vertaling en als bijlage de Portrugeze versie met foto’s.

* We kunnen beginnen met het vermelden van het goede nieuws dat AMAR heeft bemiddeld bij de adoptie van straatjongen Ezequiel. Hij is 9 jaar en blij met zijn nieuwe familie.adoptie

* De speelzaal voor de kinderen is opgeknapt door de gift van een sponsor. Er is een gezellige en harmonieuze ruimte gecreëerd voor de kinderen.

* In de afgelopen weken hebben de kinderen natuurlijk ook samen naar de Wereldcup voetbalwedstrijden gekeken.

kapper* Er zijn twee initiatieven door Petrobras gesponsord:

– kappersopleiding waardoor jongeren hun eerste baan kunnen vinden

– opleiding voor elektricien: de studenten hebben inmiddels hun diploma ontvangen.

* Een aantal medewerkers van AMAR nam deel aan de cursus “Samenwerking in strijd tegen uitbuiting en seksuele exploitatie van kinderen”, een bijeenkomst om volwassenen te informeren over dit probleem.

* Er zijn computercursussen gegeven, gesponsord uit een privé initiatief

* De kinderen hebben traditionele feesten gevierd:

– nossa senhora

– festa Juninha

* Het programma voor huiswerkbegeleiding is uitgebreid. Zowel in de ochtend als in de middag kunnen kinderen hulp krijgen.

Op dit moment zijn er 90 kinderen die geholpen worden.

Mooi initiatief van sloppenwijkbewoonster Jade: zij heeft gespaard om haar steentje bij te dragen aan de activiteiten van AMAR en heeft letterlijk haar spaarpot als donatie aan AMAR gegeven.

klik hier voor de volledige brief in het portugees (pdf)