Meijel – De veertig jarige Jeroen Daniels, directeur van Daniëls trappenrenovatie uit Meijel,  is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Sint Martinus. Deze stichting is dertig jaar geleden opgericht door de Limburgse missionaris pater Martin Cox die in Rio de Janeiro projecten heeft opgezet om straatkinderen te helpen. In Limburg zamelt de stichting gelden in om de straatkinderen projecten in de miljoenenstad te ondersteunen. Voorzitter van de stichting is oud-journalist René Poels uit Meerlo.

Jeroen Daniels, vorig jaar met zijn bedrijf nog winnaar van de Ondernemersprijs Peel en Maas, kent de problematiek van de straatkinderen in Rio de Janeiro. Hij is daar enkele jaren geleden op bezoek geweest samen met leden van de toenmalige percussieband Busardo.  “Ik ben fanatiek percussionist. Momenteel speel ik in de band Scobra een mix tussen schotse pipers en brazil percussion. De jaren daarvoor speelde ik in een Braziliaanse band Busardo en was ik zelf voorzitter van deze band. In die jaren waren we ambassadeur van de stichting Sint Martinus. We zijn in Rio op bezoek geweest en hoorden de verhalen van de straatkinderen. Hoe hardhandig ze werden aangepakt. Geregeld worden straatkinderen geraakt door een politiekogel. Dit greep me zo aan dat ik me heb voorgenomen vanaf nu mij nog meer in te zetten met acties in Limburg.

De organisatie in Rio de Janeiro die wij steunen heet AMAR.  De maatschappelijke werkers van AMAR vangen de kinderen op en resocialiseren ze. Doel is om de kinderen weer terug te plaatsen in de gezinnen en weer naar school te gaan.

Ik heb met  eigen ogen gezien hoe fantastisch AMAR werkt en hoe zielsgelukkig de kinderen zijn die daar worden opgevangen. Momenteel ben ik trots bestuurslid geworden van de prachtige Stichting Sint Martinus en probeer ik waar mogelijk een steentje bij te dragen.”