Roberto dankbaar voor steun uit Nederland

Roberto op de Martinusdag 2017“Wij investeren in veel straatkinderen tijd en energie. Het is alsof we een zaadje planten. De meeste komen aan en groeien volop, sommige zaadjes komen niet of nauwelijks uit. Niet alle kinderen kunnen we helpen, maar de meeste wel. En de donateurs in Nederland van de Martinusstichting helpen ons om de plantjes goed te laten groeien”. Dat zei de directeur van de straatkinderenorganisatie AMAR uit Rio de Janeiro tijdens de zevende Martinusdag in het Wereldpaviljoen in Steyl.  Hij was dankbaar dat zo velen vanuit Nederland de straatkinderenorganisatie AMAR jaarlijks helpen, zeker nu het land Brazilië in een crisis verkeerd.

De tweejaarlijkse Martinusdag in het Wereldpaviljoen voor sympathisanten van de straatkinderen werd een succes. Veel volk, goede sfeer, variatie van muziek (Nard Reijnders en Grupo Samba Percussion uit Straelen) en informatie en prima verhaal van Roberto dos Santos.

 

Hanna Paul, namens Wings of SupportOok de vertegenwoordigster van Wings of Support, Hanna Paul, hield een prima inleiding over het werk van deze goede doelen organisatie van het vliegend personeel van de KLM. “Wij werken al drie jaar met en voor AMAR. Het is een uitstekende en degelijke organisatie”, aldus Hanna Paul. 

 

Voorzitter René Poels van de Martinusstichting memoreerde de daad van Sint Maarten. Hij gaf de helft van zijn mantel aan een bedelaar. “Sint Maarten deelde zijn rijkdom, zijn warmte. De stichting Sint Martinus doet dat ook. Samen met u, donateurs, sympathisanten, fondsen en stichtingen, kunnen wij jaarlijkse een aanzienlijke bijdrage overmaken aan onze bevriende organisaties in Rio,  AMAR en het mensenrechtencentrum CEDECA. Wij delen samen met u een beetje van onze rijkdom met de straatkinderen van Rio de Janeiro. Met als doel deze kinderen te resocialiseren, onderwijs aan te bieden en als het even kan terug te plaatsen naar de families. Onze hulp is hard nodig, zeker nu het land in een crisis verkeerd”, aldus de voorzitter.