De grote boeken- en platenbeurs van Blerick heeft het straatkinderen project van de Noordlimburgse Stichting Sint Martinus verrast met een donatie van € 12.500. Dat is een deel van de opbrengst van de grote Boekenbeurs die begin januari plaatsvond in het Blariacumcollege te Blerick.

Voorzitter Rene Poels krijgt de check twv €12500 overhandigd.

Voorzitter Rene Poels krijgt de check twv €12500 overhandigd.

De cheque werd dinsdagavond uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van de vrijwilligers van de boekenbeurs, allemaal leden van Rotary Venray en de Vincentius vereniging. Voorzitter René Poels van de Stichting Sint Martinus nam de cheque dankbaar aan in bijzijn van de bestuursleden Jeroen Daniels en Bernard Ruyten. De Boekenbeurs leverde dit jaar een bedrag op van € 88.000, een record.

De Stichting Sint Martinus, gevestigd in Meerlo, steunt in Rio de Janeiro al meer dan 30 jaar projecten voor straatkinderen. En met name de projecten van de organisatie AMAR welke is opgericht door de Limburgse missionaris pater Martin Cox. Medewerkers van AMAR lopen dagelijks door de metropool op zoek naar straatkinderen. Ze winnen het vertrouwen van de kinderen en nemen ze mee naar een van de opvanghuizen. Daar wordt er alles aan gedaan om de kinderen te resocialiseren zodat ze weer onderwijs kunnen volgen en terug kunnen naar de families. Jaarlijkse worden op deze wijze vele tientallen kinderen opgevangen.

 

De Boekenbeurs Blerick is een van de grootste van het land. Het hele jaar door sorteren vrijwilligers vele duizenden boeken die dan eens per jaar te koop worden aangeboden tijdens de driedaagse Boekenbeurs.